העצמת נשים הוא מושג חדש יחסית. ההיסטוריה מוכיחה כי קידומן של נשים היה מורכב ומדורג. בעבר נאסר על נשים לקרוא ולכתוב. נשים לא יצאו לעבודה והיו אחראיות על גידול הילדים ותחזוקת הבית. בעבר לא הייתה לנשים זכות הצבעה והן מעולם לא היו בעמדות מפתח.
עם השנים מעמד הנשים השתנה וכיום נשים נמצאות בכל התחומים: בכלכלה, בפוליטיקה, בעסקים, בטכנולוגיה, בבריאות, בחינוך, באומנות ובתרבות. אולם עדיין נדמה כי יש מקום להעצמת נשים, בעיקר בהקשר של דימוי עצמי.
דימוי עצמי הוא מערכת כוללת של תכונות והערכות אותן האדם מייחס לעצמו ועל פיהן הוא מתנהג. למעשה הדימוי העצמי נבנה במהלך החיים: האדם בונה מערכת של תפיסות אודות עצמו בהתאם לכישרונותיו, יכולותיו, שאיפותיו ואישיותו. דימוי עצמי הינו גורם משפיע ומשמעותו בהתנהגותו של האדם. כך למשל אדם המעריך את עצמו כאדם חזק במתמטיקה, ירגיש טוב ונוח, ובוודאי לא מאויים, לפתור תרגילים במתמטיקה לעומת מי שמעריך את עצמו כבעל יכולות חלשות בתחום.
העצמה קשורה גם היא לדימוי עצמי. על מנת להעצים מישהו אנו נשתדל לגרום לו לייחס לעצמו תכונות חיוביות אשר בהן הוא חזק. ישנם אנשים רבים החוששים מלדבר אנגלית כיוון שהדימוי העצמי שלהם ביחס לזה הינו נמוך, כלומר הם מאמינים כי הם מדברים גרוע וכי אף אחד לא יבין אותם. העצמה, בהקשר הזה, תעבוד על היכולות של האדם לדבר אנגלית ותנסה להעניק לגיטימציה ליכולות הללו: יכול להיות שהאדם חושש לדבר בגלל המבטא שלו אבל בעצם הוא מדבר די טוב מבחינה תחבירית למשל.
כאשר מדברים על העצמת נשים בהקשר של דימוי עצמי, מחפשים אך להעצים יכולות המיוחסות בד"כ לגבר, כמו למשל אסרטיביות. נשים רבות מרגישות כי היו יכולות להגיע רחוק יותר לו רק היו יכולות להעצים את התכונות החלשות שלהן. התכונות הללו קשורות לדימוי העצמי שלהן
הן מייחסות לעצמן חוסר בתכונות הללו כאשר לא בטוח שחסר להן מהתכונות הללו.
ישנן נשים מאד דומיננטיות בביתן והן בעלות תכונות של אסרטיביות, נחישות, עוצמה, אך כאשר הן יוצאות החוצה התכונות הללו מדוכאות, אם בשל מנטאליות חברתית (למשל במגזר החרדי, אם כי גם שם הדבר הולך ומתפורר) , אם בשל מנטאליות משפחתית ואם בשל חשש אישי שלהן. נשים כאלו ניתן להעצים ע"י עבודה על דימוי עצמי. השינוי בדימוי העצמי שלהן, תעצים אותן ותפתח אותן.
כאשר את שלמה עם עצמך, הדימוי העצמי שלך הוא חיובי, את מייחסת לעצמך תכונות אשר בעינייך הן ערכיות וזה מעצים. אם התכונות הללו גם ערכיות בסביבתך אז זה בוודאי יותר מעצים אותך ונותן לך גושפנקא, אך אינך זקוקה לחברה על מנת לייחס לעצמך תוכנות טובות ולהיות בעלת דימוי עצמי גבוה. כאשר יש לך דימוי עצמי גבוה ואת מייחסת לעצמך תכונות טובות רבות – את מעצימה את עצמך.